משקפי קריאה

משקפי קריאה

האם ראית פעם חברים, באמצע שנות הארבעים שלהם, מנסים לקרוא תפריט, תוך שהם מרחיקים אותו יותר ויותר, ומתאוננים שהיד שלהם לא ארוכה מספיק? יש להם פרסביופי, התופעה המטרידה הזו של גיל העמידה המשפיעה על כולנו, הקושי להתמקד במרחק קרוב, והצורך להשתמש במשקפי קריאה.

למה זה קורה?

 זה שנוי במחלוקת וכתוצאה מכך לא נמצא לכך עדיין ריפוי יעיל וקבוע. זאת, בניגוד לטיפולים של תיקון ראייה בלייזר, המבוצעים כיום לטיפול בבעיות מיקוד אחרות, שהם בטוחים ומוצלחים. התאוריות הנוכחיות בנושא זה מדברות על שינויים בעדשה הטבעית של העין עקב הזדקנות והיחלשות של שריר המיקוד, הפועל על העדשה.

רוב האנשים, שאני פוגש בקליניקה, מתחילים לחוש בבעיות ראייה בקריאה בסביבות גיל 45, עם סטייה של 2-3 שנים לכל כיוון. ישנם כמובן יוצאים מן הכלל. אנשים רחוקי רואי מתקשים בקריאה בגיל צעיר יותר ובניגוד אליהם קצרי רואי רואים טוב יותר ללא המשקפיים שלהם בכלל.

בדרך כלל קיימת תקופת מעבר של 2-3 שנים, בה התלות במשקפי הראייה הולכת וגוברת. בתחילה, הקושי בקריאה קיים רק בשעת עייפות, או בשעת קריאה של אותיות קטנות בתאורה חלשה (לכן המאמץ לפענח את התפריט במסעדה במצב של תאורה חלשה מאוחר בלילה, הוא סימן מוקדם לבעיה). לאט לאט הצורך מתגבר, עד למצב בו כל חומר קריאה נראה מטושטש ללא משקפי הקריאה.

רכישת זוג משקפי הראייה הראשון אינה רק נושא טכני, אלא גם פסיכולוג יכול להסביר שרבים, הצורך במשקפי קריאה הוא הסימן המוחשי הראשון להגעה לגיל העמידה, ונעורי נצח הם לצערנו רק מיתוס. ניתן להבין את ההסתייגות לעשות את הצעד ולרכוש את הזוג הראשון של משקפי הקריאה. השאלה מתי לעשות זאת היא שאלה של סגנון חיים. דחיית הבלתי נמנע אינה גורמת נזק וגם אינה מועילה. אם הדחייה גורמת לך להרגיש צעיר עוד קצת, זה בסדר!

לאנשים בעלי ראייה טובה למרחק בשתי העיניים, הבחירה הטובה היא משקפיים זולים, מוכנים “מן המדף”, הנמכרים בבתי המרקחת ובמקומות נוספים. התחילו במשקפיים החלשים ביותר, בעלי סימון 1 והמשיכו לעלות במספרים עד שתמצאו זוג שאיתו אתם מרגישים נוח, כאשר אתם מחזיקים דף במרחק הקריאה הרגיל שלכם. אחרים, שמרכיבים כבר משקפיים, או לא מצליחים למצוא זוג משקפיים נוח, צריכים לפנות לאופטומטריסט. האופטומטריסט שלכם ידון איתכם ביתרונות ובחסרונות של עדשות ביפוקליות או מולטיפוקליות, בהתאם לסגנון החיים שלכם. בכל מקרה, בגיל העמידה, פנו אל רופא עיניים באופן קבוע לבדיקת עיניים.
Share by: